Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2012 16:52 - Хюрем
Автор: calliope Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2856 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.11.2012 10:28


Историята на Хюрем е разказана отново и излизе у нас като роман, опирайки се на безброй исторически документи и информация, но "историческите празнини в живота на Хюрем се оказват основният източник на вдъхновение" за турската авторка Демет Алтънйелеклиоглу. Тя нашумя с поредицата романи "Султанатът на жените", които са изиграли изключителна роля в историята на Османската империя в период от 130 години.
image

     Романът е първият от поредицата и разказва за драмата, която изживява Сюлейман Великолепни, разкъсван между държавните дела и любимата жена Хюрем. ...И за една опасна конспирация, която ще промени хода на историята.

 

   Една приказка, която започва от безкрайните руски степи и достига до двореца на Сюлейман, най-могъщия владетел на Османската империя.

 Романтичната история на изпепеляващата любов между Хюрем и Сюлейман Великолепни, която почива на исторически факти, е залегнала в основата на турската телевизионна мегапродукция “Великолепният век”, която в България се излъчва в праймтаима на TV7Представянето на романа съвпада със старта на втория сезон на популярния сериал, който зрителите ще могат да наблюдават от 26 ноември всеки делничен ден от 20:00.

 
ЗА РОМАНА

 Началото на XVI век. Един кораб, чиито платна са издути от суровия вятър на Черно море, докарва в Истанбул дар, изпратен от кримския хан за султан Сюлейман. Подаръкът е младо момиче, отвлечено от руските степи. Красивата наложница Александра Анастасия Лисовска с месеци очаква деня, в който ще се яви пред султана. Малкото ъ сърце е изпълнено с огромна мъка и страхове. Но вече има и големи надежди. Сериозни мечти. Безпомощна през самотните си нощи тя крои планове за бъдещето. Ще омагьоса султан Сюлейман.

Често пъти си мисли колко би било хубаво реалността да е лесна, както мечтите. Да живееш в османския дворец има висока цена. За Хюрем е почти невъзможно да сподели престола и короната на Сюлейман. Съществува днешният ден, а утрешният не е ясен.

Но хубавата Хюрем вече е взела своето решение. Децата ъ не бива да страдат като нея, родените от нейната плът и кръв не бива да попадат в капаните на ужаса, в които тя е попадала. Александра е решена да върви по пътя, предначертан ъ от съдбата. От него няма връщане назад. Ще го следва, дори и накрая да я чака смърт или убийство. Ако трябва сама ще пренапише съдбата, която да я издигне от харема до върховете на Османската империя, и ако трябва в името на това да остави кървава следа в историята, ще го стори.

 
ОЩЕ ЗА РОМАНА

 Ужасяващи дни по пътя на съдбата, водеща от пазара за роби към османския харем.

Неописуема самота, в която заживява едно момиче, мислещо, че е намерило спасение в харема.

Жестока мъка. Голямата клетва на една красива наложница, на която ъ дотяга да бъде унижавана и презирана. Смъртоносна ревност и съревнование. Страховете, страстите и предпазните щитове на една самотна жена в двореца, по чиито кътчета обикалят хиляди слухове и всеки един крие смъртна опасност. Подплатеното с любов изкачване към върха в една дворцова среда, изпълнена с капани, интриги, конспирации и похищения. Смъртоносна битка, започната от две жени, целящи да възкачат на престола своите синове. Драмата, която изживява Сюлейман, разкъсван между държавата и любимата жена.

 

...И една опасна конспирация, която ще промени хода на историята.

 

ВСЕ ОЩЕ СЕ ОПИТВАМЕ ДА РАЗГАДАЕМ СЛЕДНАТА ЗАГАДКА:

ДАЛИ ХЮРЕМ Е БИЛА АНГЕЛ ИЛИ ДЯВОЛ?

 

Книгата вече се е превърнала в световен бестселър и е изключително добре приета от читателите, защото ненатрапчиво развива един сложен характер, показвайки лоши и добри страни, представяйки мотиви и подтици за дейстие, без да изпада в противоречие. Премиерата на книгата с гостуването на самата авторка ще се състои вечерта на 28-ми в Книжен център „Гринуич“-София, следващия ден и в Пловдив – в Книжарница „Хермес-Централ“.  Среща с авторката предстои и на 30 ноември в гр. Сливен.


 

 

       



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: calliope
Категория: Лични дневници
Прочетен: 119560
Постинги: 36
Коментари: 61
Гласове: 129
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930