Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2012 10:04 - 5 от най-интересните неща по света
Автор: calliope Категория: Забавление   
Прочетен: 4903 Коментари: 0 Гласове:
3



      Започвам с едно от най- забележителните природни явления. Бурите са идеален пример за понятието „възвишено“, защото когато ги видим дъхът ни секва. А тази буря може да ни накара да загубим дар слово и да се сковем от уплаха. Непременно и фотографът й е изгубил речта си, но слава богу, не се е парализирал, иначе нямаше как да стане такава хубава снимка.
Снимка: National Geographicimage

 

       На второ място слагам интересна сграда в Сингапур, която се стреми да засенчи величествените постройки в Дубай. На вашето внимание EDITT Tower(Ecological Design In The Tropics) ще бъде построена с финансовата подкрепа на National University. Най-интересното е, че за тази 26-етажна кула ще  се използват фотоватови(?- така казват, който знае да обясни, аз честно казано не разбирам) панели и ще бъде увита в представителни видове от местната растителност, която ще действа като изолатор - като жива стена. Нещо повече -  небостъргачът ще е пригоден и за събиране на дъждовна вода, която ще се ползва за напоителната инсталация  и за други "нужди".
image

 

       Като трето слагам интересна карта на света, която показва във всяка една държава колко хора са си отишли и колко са пристигнали и откъде. Можете да видите тук --> http://www.niceone.org/lab/refugees/  


      Номер четири е за „Ломборд Стриит”- най-криволичещата улица в света, намираща се в Сан Франциско.
Снимка: Dreams.de
image

      Като номер 5 ви предлагам невероятните камъни от Ика. И до ден днешен все още тънем в догадки за техния произход и предназначение. В мрежата са дадени много теории и много различни обяснения. Някои от тях съвпадат и са доста интересни, други си противоречат. Първите съобщения за намерените в Ика черни камъни с изображения на странни животни, са направени в XVI-ти век. Летописецът Хуан де Санта Крус Пачакути, в своята хроника "Relacion de antique dades d"este reyno del Peru" (1570 г.) написал, че в местността Чинчаюнга (сега Ика), били намерени много камъни с гравирани рисунки. През 1961 год., въпросните камъни се появили за пръв път на черния пазар за антики в Перу. Ето как изглеждат:
image
image

 image

       В света има много чудеса, а с течение на времето те стават все повече и повече.
Още различни и интересни неща съществуват в областта на типографията, астрономията, физиката, химията, природният свят и дори забележителни закономерности в изкуството и математиката.
       Но според мен най-забележителното творение на света си остава човекът с неговата чувственост, усет, съзидателност, но и жестокост и разрушителна сила.

 

   



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: calliope
Категория: Лични дневници
Прочетен: 119818
Постинги: 36
Коментари: 61
Гласове: 129
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930